Studenterkort

Det skal du huske, når du skriver studenterkort til den nye student

I takt med, at sommeren er på vej, begynder det også at nærmere sig studentertiden. En tid med masser af fest og en masse glade, unge mennesker. Det er skøn tid, der helt sikkert også byder på en masse studentergilder. Ligegyldigt om, du er tæt familie eller en blot en ven til studenten bør du helt sikkert forsyne dig med en gave og et fint kort. Det kan dog ofte være svært at finde ud af hvad, der skal stå i sådan et kort. 

Det er intet rigtig eller forkert at skrive i dit studenterkort

Kort sagt er der ingen forkert måde at skrive et lykønskningskort til den nyudklækkede student. Det handler dog alt sammen om, at man skriver teksten efter, hvor tæt man er til den nye student eller studine. Er du en bekendt eller fjern ven af familien, kan du sagtens blot skrive et par fine, standard linjer, der lykønsker studenten. Er du derimod tæt på studenten giver det bedre mening, at du skriver et længere kort, der er fyldt med søde bemærkninger og gode råd. 

Kom med gode råd i kortet

Selvom studentertiden er en sød tid, kan den kommende være fyldt med forandring og nye situationer. De fleste flytter hjemmefra, rejser alene for første gang og får sig måske et splinternyt, spændende job. Der sker altså mange ting efter students festligheder er overstået. Har du selv stået i den situation, kan det være en god idé at komme med gode råd, som studenten kan bruge fremover. Det kan være alt fra gode råd om at starte på videregående uddannelse til søde bemærkninger om hvordan den næste tid bliver spændende at følge med i. Studenten tænker muligvis ikke så meget over rådene den første dag, men vil helt sikkert kunne se tilbage på kortene og bruge dem. 

Hold det kort og simpelt

På trods af, at det kan være en god idé at komme med gode råd, er det også en rigtig god idé at holde kortet så kortfattet som muligt. Der sker mange ting i løbet af studenterugen, og det hele går utrolig stærkt. Det er derfor heller ikke sikkert, at studenten opfatter og nærlæser hver enkelt kort så meget på dagen. De fleste vil bare slappe af, fejre og nyde at huen endelige er i hus. Der er derfor intet galt med at skrive et sødt, men kortfattet kort, der blot lykønsker studenten. 

Skriv en kommentar