3 tips til at gøre oplæsningen til eksamen lettere

3 tips til at gøre oplæsningen til eksamen lettere

Når du skal læse op til eksamen, kan det være en meget udfordrende opgave. Det er nemlig kun dig selv, som er herre over, hvordan du disponerer din tid. Det handler dog om at forsøge at gøre det sjovt og enkelt for dig selv. Så her er nogle tips til, hvordan du kan gøre oplæsningen til eksamen blot en smule lettere. 

Skab overblik med en god notesbog

Det kan være en rigtig god idé at planlægge dit forløb, når du skal læse op til en eksamen. Du kan nemlig gøre det meget nemmere for dig selv ved at lave udførte dagsordener eller ”to do” lister, hvor du skitserer, hvad du skal nå fra dag til dag. Du kan eksempelvis vælge en flot Moleskine notesbog at skrive det ned i, så du har alle dine planer samlet ét sted. Oplev den tilfredsstillende følelse af at strege de forskellige delopgaver ud, når du har klaret dem. 

Giv dig selv belønninger for at styrke motivationen

Hvis du går i gymnasiet, så venter en matematikprøve helt sikkert rundt om hjørnet, og det kan være et trættende fag at læse op til. Du kan dog blive motiveret ved at give dig selv belønning efter et godt udført arbejde. Det kan eksempelvis være, at du vil give dig selv en belønning, når du har terpet 10 sider og tjekket dine facit efter med en lommeregner. Belønningen kan være alt fra en lækker snack til et klip på YouTube.

Lav plads til at give dig selv fri

Det kan være rigtig svært at holde motivationen og koncentrationen i de mange timer. Sæt derfor x antal timer af til at læse op. Uanset om du er A eller B menneske, så aftal med dig selv, at du fokuserer i seks timer, og derefter har du fri. På den måde har du noget at se frem til, samtidigt med at du ikke kører død i læsningen allerede første dag. 

Skriv en kommentar